30-08-11

Dodentocht 2011

 

 

 

 

 

Al duurt het wachten op het startschot zo lang en blijft de regen niet lang uit.Toch zijn we blij uiteindelijk te mogen starten.De parade komt op gang na een minuut stilte?!Het begin gaat vlot en algauw zit de eerste ereronde erop.Vanaf nu hoef je nog enkel de lange sliert lichtjes te volgen.En het tetteren zal met de kilometers afnemen om zelfs volledig stil te vallen.

 

Na de regenbui kan de paraplu weg en als later de bewolking opentrekt zijn er voor mij althans geen vallende sterren te bespeuren dit jaar.

 

De eerste gelegenheid om zittend te rusten wordt aangewend om preventief een compeedpleister aan te brengen.De schade bij de buren blijkt hier al heel wat groter…

 

Gelukkig is de nacht zacht en heeft het slechte weer niet iedereen afgeschrikt langs de kant van de weg.En zo komen we toch spoedig voorbij de klimmuur in Breendonk voor een volgende rustpost waar we naast een wafel ook proeven van een duvelke.Tijd en plaats om te zitten is er niet echt en zo zijn we weer vlug onderweg.

 

Vanaf nu doet de afmattende tocht zijn werk J al blijft het voorlopig droog .

 

Vrij vlot glijden we door de nacht om bij dageraad maar iets later dan vorig jaar bij ‘den palm’ te arriveren.Ontbijten en wisselen van kousenen ’t feest kan beginnen.De regen komt maar kan nog even wachten.

 

De lange sliert wandelaars is duidelijk uiteengerokken.Gek genoeg haal je meestal dezelfde mensen in en zij jou !

 

Iedereen hier gelijk voor de wet ; ook als de regen nu met bakken uit de lucht valt.Weeral geluk als een dame haar stoel en droog plaatsje onder de boom bij een rustpost aan mij toevertrouwd.Zo kunnen we weer even rusten om het einde van de tocht aan te vatten.Vijftien kilometer nog te gaan in de modder en waterplassen maar dat kan ons nu al niet meer schelen.Regenjas en paraplu houden ons droog.

 

De laatste vijf kilometers kunnen we zelfs in droge omstandigheden uitlopen maar het maakt het niet minder emotioneel…

 

Blij om aan te komen na 20 uur wandelen en met heel wat meer belangstelling aan de aankomst dan vorig jaar.Eind goe al goed !

 

 

 

 

 

19:50 Gepost door Degrande maarten in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bornem, dodentocht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.